PL - Polská CZ - Česká EN - Anglická SK - Slovenská RO - Rumunská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
PL - Polská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • SK - Slovenská
  • RO - Rumunská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

BioBos IBR marker inact. zawiesina do wstrzykiwań dla bydła

Strona główna PRODUKTY PRODUKTY WETERYNARYJNE BioBos IBR marker inact. zawiesina do wstrzykiwań dla bydła

Iniekcyjna zawiesina do czynnej immunizacji bydła w celu zmniejszenia intensywności oraz okresu utrzymywania się objawów klinicznych spowodowanych przez infekcję wirusem BHV-1 (IBR).

RODZAJ PRODUKTU: szczepionka
gatunek zwierząt: Bydło
Zarejestrowany w Polsce   

Jak możemy pomóc?

SKŁAD

Substancja aktywna:

Herpeswirus bydlęcy typ 1 (BHV‐1) inaktywowany (szczep Bio‐27:IBR gE ‐) RP ≥1
Adjuwant:

Wodorotlenek glinu uwodniony

Quil A

Substancje pomocnicze:

Tiomersal

GATUNKI DOCELOWE

Bydło w wieku powyżej 3 miesięcy

WSKAZANIA

Do czynnej immunizacji bydła w celu zmniejszenia intensywności oraz okresu utrzymywania się objawów klinicznych spowodowanych przez infekcję wirusem BHV-1 (IBR) oraz w celu zmniejszenia wydalania terenowego wirusa.

DAWKOWANIE, I DROGA PODANIA

Dawkowanie:   2 ml

Stosowanie: Domięśniowo

Szczepienie podstawowe:

Dwa podania w odstępie 3 tygodni.

Szczepienie przypominające:

Jedno podanie co 6 miesięcy.

Początek odporności 3 tygodnie po szczepieniu podstawowym.
Odporność utrzymuje się 6 miesięcy po szczepieniu podstawowym

OKRES PRZYDATNOŚCI DO UŻYCIA

Okres trwałości produktu leczniczego weterynaryjnego w nienaruszonym opakowaniu 2 lata.
Zużyć w ciągu 10 godzin po otwarciu opakowania.

PRZECHOWYWANIE

Przechowywać i transportować w temperaturze 2 - 8 °C.  Nie zamrażać.

OPAKOWANIE

10 ml, 50 ml, 100 ml w szklanych lub plastikowych butelkach.


Napiszcie do nas


antispam
Wprowadź tekst z obrazka

lub zadzwoń

PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK 9:00 - 16:00
+48 517 951 963

Kompletnej informacji nt produktów oraz ich prawidłowego stosowania udzielają Przedstawiciele Naukowi. Kontakty wg poszczególnych regionów - patrz. zakładka "KONTAKTY".